top of page
rubens_ruimte_v1_2.png
Zoeken
  • Foto van schrijverRuben Bruggeling

Soulmate @kloosterfestival 2019Dit jaar stond Soulmate op het kloosterfestival te Nieuw Sion in Diepenveen dicht bij Deventer.


Het klooster behoorden toe aan een handje vol trappisten die zijn verhuisd naar een hotel in Schiermonnikoog.


Samen met het jongerenklooster organiseert Nieuw Sion sinds twee jaar het kloosterfestival.

Dit jaar was Soulmate ook uitgenodigd. Het festival vind plaats rondom de getijdengebeden, geïnspireerd vanuit de oude kloostertradities. Er worden Katholieke en protestantse broeders en zusters uitgenodigd en er is ruimte voor ontspanning, workshops, muziek en heerlijk eten.


Wat voor mij dit festival zo uniek maakt is hoe hier de diversiteit van mensen in het Christelijk geloof samen deelt en beleefd. Er hangt daadwerkelijk een hele vertrouwelijke en eensgezinde sfeer waarin ieder ondanks zijn of haar verschillen ruimte ervaart om te beleven.


Wat ik wel een van de leukste activiteiten vond was het ‘speed-daten’ met de kloosterlingen. Na een korte elevator pitch kon je bij de verschillende kloosterordes langs om vragen te stellen over hun traditie, overtuiging en ervaringen.


Deze keer heb ik samen met Sanne van Grinsven gewerkt aan een inrichting voor de Soulmate met een automatische klankschaal. Het systeem bestaat uit twee motortjes die op willekeurige wijze klanken verzorgen op de zeer speciale ‘Hapi’- klankschaal.

Met wat sfeerverlichting en zachte kussens konden jong en oud genieten van een momentje van inkeer.


Niet alleen de klank of de sfeer van de Soulmate zorgen voor bezinning en bezieling, ook het kijken naar een mechaniek dat zijn eigen wil lijkt te hebben kan een rustgevend moment teweeg brengen waarin je je gedachten op een positieve manier even kunt laten wegvaren.

Misschien zien we je volgend jaar ook op het kloosterfestival?


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page